Register

Author Topic: Prawa Autorskie  (Read 54987 times)

Offline Norbi Stacho

• Sen głęboki
  • *
  • Reputacja: +0/-0
Prawa Autorskie
« on: (Sun) 22.11.2015, 23:16:09 »
Witam, mam 2 pytania, a mianowicie czy materiały tutaj produkowane i publikowane są objęte jakimiś prawami autorskimi, czy wykorzystywanie jest dozwolone bez podawania autora?
Nie mówię o Kosseckim oczywiście bo co do niego to jest sprawa jasna, ale chodzi mi o wasze własne artykuły, streszczenia etc. 

I drugie pytanie jak ma się sprawa z promowaniem tego forum. Czy jest tutaj jakaś selekcja, kto może, a kto nie może, uczestniczyć w forum, a więc co do tego kogo tutaj spraszamy ? Bo wiadomo, jak umieszczę np. wpis na mojej  społeczności fb lub g+ publicznie to mogą się zlecieć jakieś niechciane elementy, a przecież mogę również wybrać tylko osoby, które naprawdę coś tutaj wniosą, nie narażając administracji na niepotrzebną prace. Choć z drugiej strony bez promocji na większą skalę, ciężej będzie pozyskać nowy narybek o motywacjach poznawczych. Jak się na to zapatrujecie ?   
P.s
 mogę skopiować dla swoich potrzeb i wykorzystania regulamin tego forum ? Jest bardzo dobry i trafiony.

Dziękuję za możliwość uczestniczenia w tym świetnym forum. Tak naprawdę to chciałem stworzyć coś na ten wzór, ale tutaj już większość została zrobiona, więc wielkie szczęście, że tutaj dotarłem tym bardziej, że widzę ogrom pracy nad tekstami i wykładami  umieszczonymi, to mi bardzo pomaga i ułatwia. Jestem oczywiście skłonny do pomocy i poświęceń w dalszym rozwoju, tej cennej społeczności.

Pozdrawiam. 

« Last Edit: (Sun) 22.11.2015, 23:22:06 by Norbi Stacho »

Offline BladyMamut

• Administrator
  • WyBudzony
  • *
  • Reputacja: +12/-0
Odp: Prawa Autorskie
« Reply #1 on: (Tue) 24.11.2015, 21:27:33 »
Czesc.
Materialow wlasnych to mamy niewiele, a te co sa to rozpowszechniaj gdzie chcesz, milo bedzie jak podasz link.
Jak zauwazyles to forum raczej nie jest takie jak inne i bardziej przypomina biblioteke.
Sam wrzucam wiele fragmentow ksiazek, ktore uwazam ze wniosa cos wartosciowego i byc moze zacheca do zakupu papierowej wersji i ile bedzie to mozliwe, bo wiele tytulow jakie tutaj sa to tylko na allegro mozna zakupic albo w jakims antykwariacie i to nie czesto.
Promuj gdzie chcesz i ile chcesz bo forum samo w sobie jest filtrem dla wielu ludzi, a jesli trafia sie nieprzyjemni i bardzo natretni goscie to sie ich najpierw ostrzeze, a jak niepomoze to zbanuje.
Regulamin mozesz sobie skopiowac.
Odnosnie dzialow i segregacji jesli bedziesz mial jakies pomysly to pisz, bo zdaje sobie sprawe ze niektore posty mogly by przyporzadkowane trafniej :)

Pozdrawiam
Patryk
“Zacznij tam gdzie jesteś, użyj tego co masz, zrób co możesz”
Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić rozsądku.

Jeśli widzisz uszkodzony post - kliknij "Zgłoś do moderatora". Dziekuje

Offline Split!

• Moderator Globalny
  • Sen świadomy
  • *
  • Reputacja: +3/-0
Odp: Prawa Autorskie
« Reply #2 on: (Tue) 24.11.2015, 22:31:16 »
Miło mi(nam). Witam(y).

Split!